08|09 Presentatie Bach 5&6 in Dordt

Op woensdag 8 september vindt in de Grote Kerk te Dordrecht de presentatie plaats van de dubbel-cd (deel 5 & 6) met orgelwerken van Johann Sebastian Bach, gespeeld door Cor Ardesch. De Dordtse stadsorganist bespeelt die avond het Bach-orgel, de Laurenscantorij onder leiding van Wiecher Mandemaker zingt de koralen.

Op deze dubbel-cd staat het grootste deel van ‘Dritter Theil der Clavier Übung’ (alleen de Duetto’s staan op een andere cd) en onder andere de beroemde Toccata en Fuga in d-moll. De koralen worden gezongen door de Laurenscantorij onder leiding van Wiecher Mandemaker.

Het presentatieconcert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is de cd verkrijgbaar voor € 25,00.

Meer informatie

www.corardesch.nl

advertorial

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: www.orgelfotografie.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.