12|11 ‘Klassiek aan de Rijn’ in Cunerakerk Rhenen

Text Example

advertentieOp zaterdagmiddag 12 november wordt in de Cunerakerk in Rhenen met een gratis concert voor brass en orgel een nieuw klassiek podium voor Midden-Nederland gepresenteerd: ‘Klassiek aan de Rijn‘. Ooit begonnen met traditionele orgelconcerten zal orgelmuziek vanaf volgend jaar in Rhenen onder een nieuwe naam onderdeel vormen van een veel breder programma met klassieke muziek.

Met de nieuwe opzet van de concertserie wil Klassiek aan de Rijn in de Cunerakerk een podium bieden waar kwalitatief goede klassieke muziek wordt gebracht door zowel grote namen als aanstormend talent uit binnen- en buitenland. Door orgelconcerten te integreren in een serie met (kamermuziek)ensembles en pianorecitals wil de organisatie niet alleen nieuw publiek aantrekken maar ook laten zien dat het orgel een vanzelfsprekend onderdeel is van de klassieke muziekwereld.

De concertserie van 2012 zal op zaterdagmiddag 12 november in de Cunerakerk worden gepresenteerd. Het presentatieconcert zal worden gegeven een brass ensemble onder aanvoering van trompettist André Heuvelman (Rotterdams Philharmonisch en Nederlands Blazersensemble). Aangevuld met slagwerk zal het koper wedijveren met het Van Vulpen-orgel dat zal worden bespeeld door Berry van Berkum. Op het programma staan onder meer werken van Händel (Music for the Royal Fireworks), Bach, Sweelinck, Couperin, Monteverdi en Gigout (Grand Choeur dialogué).

Het concert begint 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur zullen de koperblazers zich al vanaf de Cuneratoren laten horen. De toegang is gratis. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Zie ook

www.klassiekaanderijn.nl

advertorial

© 2011 www.orgelnieuws.nl