16|06 Presentatie cd Haarlemmer Orgelboek

Text Example

advertentieIn de Sint Josephkerk te Haarlem wordt zaterdag 16 juni de cd ‘Haarlemmer Orgelboek‘ gepresenteerd. Bisschop Punt van Haarlem-Amsterdam zal het eerste exemplaar van de cd in ontvangst nemen.

Het Haarlemmer Orgelboek verscheen in 2010 als stimulans voor liturgisch orgelspel. Tien Nederlandse componisten, waaronder Bernard Bartelink, Daan Manneke en Jan Raas, werden gevraagd om voor dit boek een orgelwerk te schrijven dat zou passen binnen de katholieke liturgie. Daarnaast werden vijf werken opgenomen van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, de organisten die samen het grootste deel van de twintigste eeuw aan de Sint Josephkerk in Haarlem waren verbonden. De meeste composities zijn ook geschikt op buiten de liturgie te spelen.

Alle werken uit het Haarlemmer Orgelboek zijn nu door Gemma Coebergh en Mark Heerink opgenomen op het onlangs gerestaureerde Adema-orgel van de Sint Josephkerk in Haarlem. De cd wordt in samenwerking met de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging uitgebracht op het label Tuliprecords.nl.

De presentatie in de St. Jospehkerk begint om 16.00 uur. Gemma Coebergh en Mark Heerink zullen het orgel bespelen in een aantal werken van de cd. De toegang tot het presentatieconcert is gratis. Na afloop de cd die middag verkrijgbaar voor € 10,00; daarna bedraagt de verkoopprijs € 15,00.

Meer over de cd & bestellen.

© 2012 www.orgelnieuws.nl