18-20|08 VOD 2011 Sint-Niklaas

Text Example

advertentieIn 2011 vinden de Vlaamse Orgeldagen voor de tiende keer plaats. Dit jaar is de standplaats Sint-Niklaas. Op 18, 19 en 20 augustus staan er onder meer concerten, workshops, een tentoonstelling en een orgelwedstrijd op het programma.

De orgeldagen, georganiseerd door Het Orgel in Vlaanderen vzw, beginnen op donderdag 18 augustus om 20.00 uur met een improvisatieconcert op orgel en beiaard door Paul De Maeyer en Gert D’Hollander. Op vrijdag en zaterdag zijn er doorlopend activiteiten die zich op zowel jong als oud publiek richten.

Zo is er bijvoorbeeld een workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar, kunnen pianisten kennis maken met het orgel en geeft orgelbouwer Etienne De Munck tekst en uitleg over de orgelbouw. In en rond Sint-Niklaas wordt een orgeltocht georganiseerd en er is een orgelwedstrijd voor amateurorganisten vanaf 7 jaar. Tijdens de orgeldagen is er een doorlopende tentoonstelling en infobeurs in de Collegekerk.

Het complete programma vindt u op

http://tinyurl.com/6ds8gda

Op de affiche het Flentrop/Draps-orgel in de St. Nicolaaskerk te Sint-Niklaas waar zich een groot deel van het programma afspeelt.

© 2011 www.orgelnieuws.nl