19-07|18-08 Orgelfestival Limburg 2013

Text Example

advertentieOp 19 juli gaat het jaarlijkse Orgelfestival Limburg van start. De Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) organiseren een maand lang zo’n zestig orgelconcerten, drie orgelbustochten, een orgelwandeltocht en een open orgeldag.

Het festival opent op vrijdag 19 juli om 20.00 uur in de St. Lambertuskerk in Neeritter met een concert door Gerben Budding en Jong Meisjeskoor Ars Musica onder leiding van Marjon van der Linden.

In drie zaterdagse orgelbustochten op 27 juli, 3 augustus en 10 augustus worden dagexcursies gehouden naar België (Bel en Beringen, St. Vith e.o.) en Duitsland (Grevenbroich en Jüchen). De jaarlijkse orgelwandeltocht op woensdag 24 juli gaat ditmaal onder leiding van Luc Ponet door de binnenstad van Maastricht waar de orgels van de O.L.V.-Basiliek, de St. Jan, de St. Servaasbasiliek en het stadhuis worden bezocht.

Op zaterdag 17 augustus is er dan nog een open orgeldag waarbij deelnemers de gelegenheid hebben om zelf orgels te bespelen. Deelname is gratis, maar wel na opgave vooraf. De lijst van te bespelen orgels wordt nog bekend gemaakt.

Tjeu Zeijen en Consortium Musicum sluiten het festival af met een concert op zondag 18 augustus om 16.00 uur in de St. Bartholomeusbasiliek in Meerssen.

Meer informatie

www.orgelfestivallimburg.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl