23|07 Ondanks restauratie tóch concert in Gorinchem

Text Example

advertentieSinds vorig jaar is het Bätz/Witte-orgel in de Grote Kerk te Gorinchem in restauratie. De komende maanden is het weer even compleet te beluisteren. Reden genoeg voor de Gorkumse orgelcommissie om deze zomer toch nog één orgelconcert te organiseren. Titularis Gerben Budding zal het orgel zaterdag 23 juli bespelen in een programma met muziek rondom Alexandre Guilmant.

Het orgel van de Grote Kerk is weer even helemaal compleet. In april 2010 is de gefaseerde restauratie van het instrument door de firma Pels & Van Leeuwen te ’s-Hertogenbosch van start gegaan. Na het bovenwerk is nu ook het rugwerk van het orgel gerestaureerd. Tijdens het concert kunt zal ondermeer de gereconstrueerde Fluit travers 8’ te beluisteren beluisteren. Half augustus zal de laatste en meest omvangrijke fase, de restauratie van het hoofdwerk en het pedaal, van start gaan.

Na het concert van 23 juli zal het orgel voor een aantal maanden beperkt bruikbaar zijn om uiterlijk eind december weer in volle glorie tot klinken te komen.

Aanvang concert 20.00 uur. De concertgever zal het programma vooraf mondeling toelichten. Gratis parkeren kan in Parkeergarage Kazerneplein

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: www.orgelfoto.nl / Maarten Rog