25|06 19e Govert van Wijn Concours Maassluis

Text Example

advertentieOp zaterdag 25 juni 2011 vindt in Maassluis de negentiende editie plaats van het Govert van Wijn Orgelconcours. Voor de orgelwedstrijd hebben zich dit jaar tien deelnemers gemeld.

Het concours, dat de naam draagt van de schenker van het bekende Garrels-orgel in de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis, is bedoeld voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar.

De deelnemers hebben dit jaar een keuze moeten maken uit twee verplichte werken: het koraalvoorspel “An Wasserflüßen Babylon” BWV 653 van Johann Sebastian Bach en het Menuetto uit de Vierde Sonate van Alexandre Guilmant. Om het voor de jury (voorzitter Bas de Vroome, Hayo Boerema en Jan Jansen) mogelijk te maken interpretaties uit verschillende stijlperioden te beoordelen, moesten de deelnemers bij de keuze voor het Bach-koraalvoorspel een vrij werk kiezen van ná 1800 en bij de keuze voor Guilmant een vrij werk van vóór 1800. De totale speelduur per deelnemer bedraagt maximaal 15 minuten.

De prijswinnaars ontvangen een bronzen plaquette met de beeltenis van Govert van Wijn en mogen gezamenlijk in 2012 het zogenoemde Laureatenconcert verzorgen. Het programma van dit concert wordt door henzelf samengesteld.

Het concours begint om 10.00 uur; naar verwachting zal tussen 16.00 en 17.00 uur de prijsuitreiking plaats hebben. De toegang is gratis.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: Henk van Oosten