29|12 Presentatie cd De Duif Amsterdam

TURE

Op zondag 29 december wordt de eerste cd geheel gewijd aan het Smits-orgel in De Duif te Amsterdam gepresenteerd tijdens een concert door titularis Stephan van de Wijgert. Hij zal dan het grootste Smits-orgel van boven de grote rivieren bespelen in werk van onder anderen Mozart, Schumann en Reubke.

Text Example

advertentieHet Smits-orgel (1863/1882) van de De Duif (St. Willibrordus-binnen-de-Veste) werd in 2006 opgeleverd, twee jaar later werd Stephan van de Wijgert aangesteld tot vaste bespeler van het instrument. Orgel en titularis zijn op de recent uitgebrachte cd voor het eerst in deze combinatie vastgelegd.

Het presentatieconcert begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Stephan van de Wijgert zal onder meer een aantal werken van de cd spelen, waaronder werk van Mozart, Schumann, Brahms en Reubke. Aan het concert wordt medewerking verleend door sopraan Rhea Knipscheer. Tevens is er deze middag een expositie van de schilderijen die kunstenares Ingrid Jansen live heeft geschilderd tijdens orgelconcerten van Van de Wijgert.

De Duif is te vinden aan de Prinsengracht 756, Amsterdam.

advertorial