31ste editie SGO Orgelconcours in Martinikerk Groningen

Detail orgel Martinikerk Groningen | © foto archief ORGELNIEUWS

De 31ste editie van het orgelconcours van Stichting Groningen Orgelland (SGO) vindt 13 oktober 2018 plaats in de Martinikerk in Groningen. Anders dan voorgaande jaren kent het concours voor organisten zonder afgeronde conservatoriumopleiding dit keer drie deelnemerscategorieën: conservatoriumstudenten, jonge amateurorganisten en een seniorenklassement vanaf 25 jaar.

Text Example

advertentieDe deelnemers krijgen de opdracht een programma van maximaal tien minuten orgelliteratuur te spelen, afgestemd op de mogelijkheden van het instrument.  Zij worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Cor Ardesch (organist van de Grote Kerk en stadsorganist Dordrecht), Matthias Havinga (organist Lutherse Kerk en Oude Kerk Amsterdam, hoofdvakdocent Conservatorium Amsterdam) en Erwin Wiersinga (organist Martinikerk, orgeldocent aan Universität der Kunste en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen).

Drie klassementen
Dit jaar heeft SGO de spelregels van het concours aangepast. Er is een jongerenklassement voor deelnemers tot 25 jaar die voor 1 september 2018 nog niet zijn gestart met een conservatoriumopleiding. Voor conservatoriumstudenten die hun studie in 2018 nog niet hebben afgerond is er een conservatoriumklassement. Voor organisten van 25 jaar en ouder die geen conservatoriumopleiding hebben afgerond is er een seniorenklassement.

Per klassement worden maximaal 8 deelnemers toegelaten. Van dit principe wordt afgeweken als er een categorie niet aan de limiet van 8 deelnemers zit, zodat het maximaal aantal van 24 deelnemers behaald kan worden. De toelating geschiedt op basis van aanmelding .

Aanmelden
Aanmelden kan vóór 1 juli 2018 via hrodenboog@hotmail.com onder vermelding van de categorie, leeftijd en eventuele conservatoriumopleiding. Deelname kost € 15 voor conservatoriumstudenten en kandidaten tot 25 jaar, de 25+-categorie betaalt € 30. Het inschrijfgeld moet worden overgemaakt op banknummer NL97 INGB 0001 8066 45 ten name van S.G.O. Winsum onder vermelding van Orgelconcours Martinikerk. De kandidaten krijgen in de week van het concours anderhalf uur de tijd om te studeren (maandag, dinsdag of donderdag).

 

Meer informatie

 

© 2018 beeld archief ORGELNIEUWS