34ste Leidse Orgeldag op zaterdag 2 juni

Orgel Hartebrugkerk Leiden
Het Maarschalkerweerd-orgel in de Hartebrugkerk te Leiden | beeld archief ORGELNIEUWS

Op zaterdag 2 juni vindt voor de 34ste keer de jaarlijkse Leidse Orgeldag plaats. Tijdens een zestal korte concerten van een half uur zullen evenzoveel historische Leidse orgels klinken. 

Text Example

advertentieHet eerste concert is om 10.00 uur in de Pieterskerk, waar de kerk vanaf 09.30 uur open is voor koffie. Leo van Doeselaar zal daar het openingsconcert spelen op het Van Hagerbeer-orgel zal bespelen. Om 11.00 uur zal organist Erik van Bruggen het Stevens/Assendelft-orgel in de Waalse Kerk laten klinken. Om 12.00 uur bespeelt Cor de Jong het Willis-orgel in de Hooglandse Kerk.

Na een lunchpauze zullen Jan Hoegee en Michiel Ras om 14.00 uur het orgel van de Lutherse Kerk bespelen. De toekomst van die kerk en het orgel zijn overigens onzeker: twee weken na de orgeldag zal de Evangelisch Lutherse Gemeente haar deuren sluiten. De dag vervolgt om 15.00 uur in de Lodewijkskerk met een orgelbespeling door Guus Theelen. Jan Verschuren sluit om 16.00 uur af op het Maarschalkerweerd-orgel in de Hartebrugkerk (foto).

De toegang tot de concerten is gratis; wel wordt een collecte gehouden ter bestijding van de onkosten. De organisatie is in handen van Stichting Orgelstad Leiden.

Meer informatie
www.stichtingorgelstadleiden.nl