Ab Weegenaar wordt stadsorganist van Kampen

Ab Weegenaar wordt benoemd tot stadsorganist van Kampen. Het gemeentebestuur van Kampen heeft daartoe samen met Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie besloten. De officiële benoeming vindt vrijdag 29 september plaats tijdens een bijeenkomst in de Bovenkerk te Kampen.

Text Example

advertentieDe gemeente Kampen heeft Weegenaar benoemd ‘om op te treden als ambassadeur van de orgels en orgelmuziek’. Daarbij zal zijn werkterrein zich niet beperken tot de stad Kampen, maar soms ook de omliggende plaatsen Wilsum, IJsselmuiden en Zalk, zo schrijft de intiatiefgroep stadsorganist Kampen. Ook moet de nieuwe stadsorganist ‘de orgels en de orgelmuziek en de prachtige kerken meer bekendheid geven, zodat mensen hiervan kunnen genieten’.

Benoeming
De officiële benoeming vindt op vrijdag 29 september om 16.00 uur plaats tijdens een openbare bijeenkomst in de Bovenkerk. Het kerkgebouw is vanaf 15.45 uur geopend. Na de benoeming door burgemeester Bort Koelewijn zal stadsorganist Ab Weegenaar een concert geven. Om 17.00 uur wordt afgesloten met een borrel.

Ab Weegenaar
Ab Weegenaar (Groningen, 1953), studeerde aanvankelijk fagot en later orgel aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Na organist te zijn geweest in onder andere Groningen, Arnhem en Wageningen werd hij in 1995 aangesteld als organist van de Bovenkerk te Kampen. Behalve organist is Weegenaar ook fagottist (lange tijd in orkesten als Het Gelders Orkest) en dirigent.

 

© 2017 beeld abweegenaar.nl

6 Comments

  1. Nou, ze zijn in Kampen al aardig op dreef! De orgels zijn goed toegankelijk tijdens de Kamperorgeldag. Eigenlijk staat het Hinsz-orgel de schoonheid van andere instrumenten in de weg, want Kampen ìs de Bovenkerk. Door de hoeveelheid uitstekende instrumenten kunnen ze niet allemaal in de schijnwerpers staan. Zodra je deze aandacht verdeelt, dan raakt het grote Hinsz-orgel weer onderbelicht.

    Misschien heeft Ab Weegenaar wel een onmogelijke opdracht gekregen. Maar dat zie ik als een probleem in orgelweelde.

  2. Goede zet van de gemeente Kampen en een opsteker voor Ab nu de Bovenkerk voor erediensten buiten gebruik is gesteld. Maak er wat moois van Ab!

  3. Goed initiatief. Op Open Monumentendag gemerkt dat Ab dit goed kan. Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.