Arjan Versluis benoemd tot organist Grote Kerk Gorinchem

Arjan Versluis | © fotografie Wim van Heteren

Arjan Versluis wordt de nieuwe organist van de Grote Kerk te Gorinchem. Zijn benoeming gaat op 1 maart 2019 in. Versluis maakte dat gisteren op Facebook bekend.

Text Example

advertentieHij volgt Gerben Budding op die in juni vorig jaar afscheid nam wegens zijn vertrek naar de Sint Jan te Gouda. Over opvolging van Budding als stadsorganist van Gorinchem kon Versluis in zijn bericht alleen aangeven dat dit ook de intentie is.

De benoeming tot hoofdorganist volgt op een sollicitatieprocedure die de Protestantse Gemeente Gorinchem vorig jaar startte. Onderdeel van deze procedure was onder meer proefspel voor een vakjury.

Versluis wordt vaste bespeler van het Bätz/Witte-orgel in de diensten van de protestantse wijkgemeente Grote Kerk (‘voor Gereformeerd belijden’). Geheel onbekend met de wijkgemeente was hij niet: in de vacante periode speelde hij al enkele diensten.

Arjan Versluis (1978) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2000 zijn studie Docerend Musicus afrondde. In 2003 behaalde hij zijn onderscheiding Uitvoerend Musicis met als hoofdvak orgel. Zijn studie kerkmuziek voltooide hij in 2004. Daarnaast volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Vanaf 1996 is hij als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente van Sliedrecht. Daarnaast is hij actief als koorbegeleider en heeft hij een lespraktijk aan de muziekschool van Hardinxveld-Giessendam.