Gerben Budding benoemd tot organist Sint Jan Gouda

Gerben Budding wordt de nieuwe hoofdorganist van de Sint Janskerk en stadsorganist van Gouda. Zijn benoeming gaat op 1 juli 2018 in. Dat heeft het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Kerk Gouda bekendgemaakt.

Text Example

advertentieIn november vorig jaar werd de sollicitatieprocedure gestart voor de opvolging van Christiaan Ingelse die dit jaar na dertig jaar afscheid neemt als vaste bespeler van de orgels in de Sint Jan. De benoemingscommissie ontving 22 sollicitaties, waaruit tien kandidaten werden geselecteerd voor een eerste gesprek. Vijf kandidaten werden uitgenodigd voor proefspel dat vorige maand voor een adviescommissie van professionele musici bestaande uit Bas de Vroome, Jan Hage en Gerrit Christiaan de Gier heeft plaats gevonden. Dat resulteerde in de benoeming van Gerben Budding.

De dertigjarige Budding is momenteel organist van de Grote Kerk te Gorinchem, daarnaast is hij ook stadsorganist van Gorinchem. In Gouda zal hij ook de functie van stadsorganist gaan vervullen. Deze erefunctie werd daar vorig jaar voor het eerst ingesteld. Toen al was bekend dat de opvolger van Christiaan Ingelse in de Sint Jan de functie zou overnemen. Daarnaast zal Gerben Budding als lid van de muziekcommissie van Stichting Goudse Sint Jan mede invulling geven aan de jaarlijkse concertserie, waarvan hij op 25 augustus 2018 het slotconcert verzorgt.

Christiaan Ingelse (*1948) zal op zaterdag 30 juni het openingsconcert van de serie in de Sint Janskerk geven, dat is tevens het afscheidsconcert met aansluitend een receptie. In de ochtenddienst van zondag 1 juli wordt door de Sint Jansgemeente stilgestaan bij het afscheid van Ingelse.

Lees ook
Christiaan Ingelse wordt stadsorganist van Gouda
Lees ook
Gerben Budding stadsorganist van Gorinchem
Lees ook
Gerben Budding benoemd in Gorinchem

 

© 2018 beeld www.gerbenbudding.nl

3 Comments

  1. Succes in Gouda Gerben. Er zal in Gorinchem vast en zeker wederom een opvolger komen, die als hoofdorganist en stadsorganist uw opvolger zal worden

  2. Gerben, van harte gefeliciteeerd met deze benoeming in deze sfeervolle kerk met een hoofdorgel wat je gaat inspireren tot in lengte van jaren. Tevens spreek ik de wens uit dat je in eredienst en concert menigeen weet te raken met je talenten die je verder kan en mag ontwikkelen. Veel speelplezier toegewenst.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.