Bob van der Linde nieuwe organist Martinikerk Sneek

beeld: Facebook

Bob van der Linde wordt de nieuwe organist van de Martinikerk in Sneek. Dat werd vandaag in lokale media bekendgemaakt.

Text Example

advertentieMet zijn aanstelling wordt Van der Linde de opvolger van Dirk S. Donker die sinds 1978 de vaste bespeler van het Sneker Martini-orgel is. De benoeming gaat in op 1 januari 2020.

Bob van der Linde (*1995) studeerde orgel en kerkmuziek bij Reitze Smits en Mark Lippe aan de HKU / Utrechts Conservatorium. In 2019 behaalde hij daar zijn Master of Music-diploma in beide hoofdvakken.

Momenteel is hij organist van de oud-katholieke Sint-Vituskerk te Hilversum en de Anglican Church Zwolle die bijeenkomt in de Lutherse Kerk.

Behalve organist is Van der Linde ook beiaardier. Hij behaalde in 2019 zijn master aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Op diverse internationale beiaardconcoursen viel hij in de prijzen. Sinds 2018 is hij stadsbeiaardier van Arnhem waar hij wekelijks de beiaard van de Eusebiustoren bespeelt.

Als organist en kerkmusicus van de Protestantse Gemeente Sneek zal Van der Linde afwisselend in de Martinikerk en de Oosterkerk spelen. Op termijn zal alleen de Martinikerk overblijven als vierplek van de gemeente.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.