Christiaan Ingelse wordt stadsorganist van Gouda

Christiaan Ingelse

Christiaan Ingelse wordt stadsorganist van Gouda. Dat meldt de Goudse Post vandaag. De organist van de Goudse Sint Jan is door burgemeester en wethouders van de Zuid-Hollandse stad per 1 juli 2017 in deze erefunctie benoemd.

Text Example

advertentieIngelse werd door de gemeente Gouda gevraagd de functie van stadsorganist te vervullen en heeft daar direct mee ingestemd. Met de benoeming van een stadsorganist wil de stad het belang van de Nederlandse en Goudse orgelcultuur onderstrepen. Ingelse blijft stadsorganist zolang hij in dienst is als organist van de Sint Janskerk. Zijn opvolger neemt de functie over.

Concert 1 juli
De benoeming wordt gemarkeerd met een orgelconcert door Christiaan Ingelse op zaterdag 1 juli in de Sint Jan. De burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, zal tijdens dit concert aanwezig zijn en tevens het eerste exemplaar in ontvangst nemen van een cd van de vier orgels in de Sint Jan. Toegang tot het concert is gratis.

Ingelse
Christiaan Ingelse (Haarlem, 1948) is sinds 1988 organist van de Grote of Sint Janskerk te Gouda en daarmee vaste bespeler van onder meer het grote Moreau-orgel in deze belangrijke stadskerk.

 

Lees ook

© 2017 fotografie Gerco Schaap