CONCERTTIP Wandelconcert Minne Veldman langs drie orgels in Zwolle

Scheuer-orgel Broerenkerk Zwolle | © Rudolphous [CC BY-SA 4.0],via Wikimedia Commons

Op zaterdagmiddag 31 augustus geeft Minne Veldman een wandelconcert op drie orgels in Zwolle. De route gaat van de Broerenkerk via de Bethlehemkerk naar de Dominicanenkerk.

Text Example

advertentieHet concert is onderdeel van een tournee die Veldman dit jaar maakt ter gelegenheid van zijn zilveren organistenjubileum. Veertien was hij toen hij zijn eerste aanstelling kreeg als organist. Nu is hij vaste bespeler van het orgel in de Rehobothkerk te Urk en is hij zeer actief als concertorganist en koordirigent.

Zwolle

Zaterdag gaat Veldman naar de Overijsselse hoofdstad waar hij gedurende zijn conservatoriumstudie menig voetstap moet hebben gezet. Tijdens het wandelconcert bespeelt hij drie Zwolse orgel die niet vaak concertant te horen zijn.

Boeken en sushi

Veldman begint om 12.00 uur op het Scheuer-orgel in de Broerenkerk, de kerk die nu in gebruik is als boekhandel Waanders in de Broeren. Concertgangers kunnen plaatsnemen in café Leeshemel op de tweede verdieping van de boekenkerk. Ook het volgende orgel staat in een herbestemde kerk. Sushirestaurant Blue Sakura is de huidige uitbater van de voormalige Bethlehemkerk. Minne Veldman bespeelt er om 13.00 uur het Quellhorst-orgel.

Franse romantiek

Het wandelconcert wordt om 15.00 uur besloten in de Dominicanenkerk. Op het Adema-orgel speelt Minne Veldman een programma van een uur met Frans-romantische muziek.

De concerten in de Broeren- en de Bethlehemkerk zijn gratis te bezoeken. In de Dominicanenkerk is de toegangsprijs € 10.

  • Broerenkerk, Achter de Broeren 1-3, Zwolle
  • Bethelemkerk, Bethlehemkerkplein 35, Zwolle
  • Dominicanenkerk, Assendorperstraat 29, Zwolle
  • zaterdag 31 augustus 2019 | 12.00, 13.00 en 15.00 uur
  • toegang gratis / € 10
  • programma minneveldman.nl

 


Wekelijks in het zomerse concertseizoen, maar ook af en toe daarbuiten, doorploegt de redactie van ORGELNIEUWS de goedgevulde ORGELAGENDA op zoek naar een bijzonder orgelconcert.  

Lees ook
Orgelconcerten bereiken zomerse piek: meer dan 1.850 concerten in vier maanden