Cor Ardesch viert 25-jarig jubileum als organist van de Grote Kerk in Dordrecht

cor ardesch

In november is het 25 jaar geleden dat Cor Ardesch werd benoemd tot organist van de Grote Kerk in Dordrecht. Dit jubileum viert hij op vrijdag 10 november 2023 met een jubileumconcert op beide orgels van de Grote Kerk.

Text Example

advertentieCor Ardesch (1959) werd op 1 november 1998 aangesteld als organist van de Grote Kerk, waar hij Arie J. Keijzer opvolgde. Daarvoor was hij organist van de Jacobskerk in Winterswijk.

Betrokken

Ardesch begon in Dordrecht als de vaste bespeler van het drieklaviers Kam-orgel. In 2007 kwam daar het ‘Bach-orgel’ van Verschueren bij. In de afgelopen 25 jaar was hij nauw betrokken bij zowel de restauraties van het Kam-orgel als de totstandkoming van het Verschueren-orgel. Beide instrumenten heeft hij ook op cd vastgelegd, in totaal dertig cd’s, met onder meer de complete orgelwerken van Bach en Brahms. In 2007 werd hij benoemd tot stadsorganist van Dordrecht.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert vindt plaats op vrijdag 10 november om 20.00 uur in de Grote Kerk in Dordrecht. Cor Ardesch zal dan beide orgels bespelen met werken van onder anderen Bach (Passacaglia), Liszt (Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen) en Welmers. Na afloop is de jubilaris te feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Het volledige programma is te vinden op corardesch.nl.