Daniel Hyde benoemd tot Director of Music King’s College Cambridge

De Britse organist en dirigent Daniel Hyde gaat Stephen Cleobury opvolgen als Director of Music van King’s College Cambridge. Dat maakte King’s woensdag bekend.

Text Example

advertentieDaniel Hyde is sinds 2016 organist en Director of Music van Saint Thomas Church, Fifth Avenue, New York. Daar volgde hij John Scott op, die in 2015 overleed. Zijn benoeming in Cambridge gaat in 2019 in, als Stephen Cleobury na 37 jaar met pensioen gaat. Daniel Hyde wordt daarmee de negende Director of Music sinds 1799.

Lees ook
King’s College Cambridge zoekt nieuwe Director of Music

Voor Hyde is Cambridge geen onbekend terrein. Van 2002 tot 2003 was hij er organ scholar aan King’s College. Later werd hij benoemd tot Director of Music van Jesus College.

Voor zijn vertrek naar New York was hij vanaf 2009 verbonden aan Magdelen College in Oxford als Informator Choristarum en organist. Daarnaast doceerde hij aan de muziekfaculteit van de Universiteit van Oxford.

Behalve als koorleider en internationaal concertorganist is Hyde ook  actief als orkestdirigent, waarbij hij de baton hanteerde voor ensembles als The Orchestra of the Age of Enlightenment, de Academy of St Martin in the Fields de de City of London Sinfonia.

Lees ook
Daniel Hyde opvolger John Scott in St Thomas Fifth Avenue

Daniel Hyde blijft in New York nog aan tot zeker na Pasen 2019, zo maakte Saint Thomas Church bekend. Zo zal hij de ingebruikname van het nieuwe 102 stemmen tellende Miller-Scott-orgel van Dobson Pipe Organ Builders onder zijn muzikale leiding nog meemaken, alsook de start van het eeuwfeest van de koorschool.

 

© 2018 beeld Facebookpagina Daniel Hyde