Directiewisseling bij Flentrop Orgelbouw

Erik Winkel zal per 1 januari 2016 Frits Elshout opvolgen als algemeen directeur van Orgelbouwer Flentrop. Dat heeft de Zaanse orgelmaker vandaag bekend gemaakt.

Text Example

advertentieFrits Elshout zal deel van de directie uit blijven maken en zich concentreren op ondersteunende taken. Daarnaast zal in de komende jaren vooral actief bij het bedrijf betrokken blijven om zijn intonatiekennis over te dragen.

Elshout trad eind 2008 aan als algemeen directeur na het plotselinge overlijden van Cees van Oostenbrugge. Erik Winkel werd vrijwel gelijktijdig benoemd tot adjunct-directeur. Onder leiding van Elshout en Winkel heeft het bedrijf in deze periode diverse belangrijke projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland,waaronder de restauratie van het Hinsz-orgel in Harlingen en de historische reconstructie/nieuwbouw van het hoofdorgel voor de Katharinenkirche in Hamburg.

Erik Winkel, sinds 1998 in dienst bij de firma, ‘zal de artistieke ontwerp- en bouwfilosofie van Flentrop voortzetten’, zo meldt het bedrijf.

 

 

© 2015 beeld Jan Zwart