Eerste Jong Talentklas Haarlem succesvol van start

Text Example

advertentieZe zijn nog geen 18 en evenmin volgen ze een beroepsopleiding orgel. Maar talent hebben ze zeker. Zes jonge orgeltalenten werden uitverkoren om een aantal dagen les te krijgen van twee internationale grootmeesters van het orgelspel. Inmiddels zitten de eerste lessen, van Lorenzo Ghielmi, er alweer op.

Erik Bakker (Rijssen), Sander van der Kaaij (Rhoon), Frederik Kranemann (Aachen|D), Laurens de Man (Rosmalen), Johannes Skoog (Stockholm) en Gerard Verweij (Ridderkerk) werden uit een groot aantal aanmelding gekozen om aan deze allereerste editie van de Jong Talentklas van het Internationaal Orgelfestival Haarlem mee te doen.

Aan de klavieren van het Müller-orgel in de Bavo hield het zestal zich afgelopen woensdag tot en met vrijdag onder leiding van de Milanese organist bezig met werk van Johann Sebastian Bach.

Maandag 26 juli verplaatst de klas zich naar de Philharmonie. Olivier Latry, organist van de Notre-Dame in Parijs, zal zijn leerlingen meenemen in de wereld van de Franse muziek. Aan de speeltafel van het Cavaillé-Coll-orgel buigen de meester en zijn pupillen zich over de muziek van Franck, Duruflé en Alain.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: Dick Sanderman