Filmdocumentaire over Ton Koopman in première

Text Example

advertentieOrganist, klavecinist en dirigent Ton Koopman werd een jaar lang in al zijn activiteiten in binnen- en buitenland gevolgd door filmmaker Paul Hegeman. Donderdag 11 oktober gaat de film ‘Ik wil graag honderd worden’ in Hilversum in première.

Hegeman volgde Koopman in zowel binnen- als buitenland, van Bussum tot Madrid. In Nederland is Koopman relatief onbekend. In het buitenland is de uitzonderlijke musicus echter wereldberoemd.

Ton Koopman is een zeldzaam gedreven en veelzijdig man. Elke minuut van de dag gebruikt hij optimaal. Hij is niet alleen de dirigent en leider van zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en gastdirigent van toporkesten overal ter wereld, maar speelt ook solo, als organist en klavecinist. Zo was hij als klavecinist en dirigent te gast in het Concertgebouw in Amsterdam, het Théatre des Champs-Elysées in Parijs en Carnegie Hall in New York.

Daarnaast doceert hij zowel aan de Universiteit van Leiden als aan het Haagse Conservatorium en verzorgt hij overal ter wereld lezingen. Hij wordt bij dat alles veelvuldig gesteund door zijn vrouw Tini Mathot, zonder wier aardse steun de zwevende idealist al lang in de wolken verdwenen zou zijn.

Ik wil graag honderd worden geeft een unieke inkijk in het leven van een van Nederlands grootste muzikanten.

De documentaire gaat op donderdag 11 oktober in première in het Filmtheater Hilversum in aanwezigheid van Ton Koopman. Daarna zal de film in meerdere filmtheaters te zien zijn, waaronder in Alkmaar, Amsterdam, Bergen, Hoorn en Zwolle.

Meer informatie

www.cinemadelicatessen.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl