Finalisten Orgelconcours Breda bekend

Text Example

advertentieRien Donkersloot, Joost de Nooijer en de Richard Pinel bereikten dinsdagavond 2 oktober de finale van het 1e Internationale Orgelconcours Breda. Voor de beste vertolking van de speciaal voor het concours geschreven compositie van Ad Wammes kreeg Pinel bovendien van de componist een prijs uitgereikt (foto).

Uit de zes deelnemers die dinsdagavond in de Grote Kerk te Breda de tweede ronde van het concours speelden beoordeelde de jury bestaande uit Jan Jansen, Ad Wammes en Peter van de Velde, de twee Nederlanders en de Brit als besten.

De deelnemers speelden een verplicht programma met werk van Bach (een Prealudium/Toccata en Fuga naar keuze BWV 538 of 546), een koraalvoorspel van Bach (naar keuze BWV 659 of 663), Moto Ostinato van Petr Eben en een speciaal voor het concours geschreven compositie ‘Play it cool!’ van jurylid Ad Wammes. Richard Pinel kreeg van de componist de prijs voor de beste vertolking van het werk.

Zaterdag 6 oktober wordt de finale gespeeld, opnieuw in de Grote Kerk, waarbij Jan Jansen, Iveta Apkalna en Naji Hakim zullen jureren. De finale begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op woensdag 3 en vrijdag 5 oktober worden nog twee juryconcerten gegeven op het Flentrop-orgel door respectievelijk Jan Jansen en Peter Van de Velde, en door Iveta Apkalna en Naji Hakim. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10.

Meer informatie

www.orgelconcoursbreda.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.orgelconcoursbreda.nl