Friese Orgelkrant 2018 gepresenteerd tijdens aftrap Bachestafette

uitreiking friese orgelkrant 2018

Op zaterdag 24 maart werd in de Grote- of  Jacobijnerkerk te Leeuwarden het eerste exemplaar van de Friese Orgelkrant 2018 uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de aftrap van de Bachestafette in het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF 2018).

Text Example

advertentieTjeerd van Bekkum (foto links), directeur van LF 2018, kreeg het eerste exemplaar van de orgelkrant uitgereikt door Bearn Bilker (foto rechts), voorzitter van Stichting Organum Frisicum. Zo’n tweehonderd bezoekers waren aanwezig bij de bijeenkomst. Theo Jellema verzorgde die middag het eerste in een reeks van 22 concerten waarin dit jaar alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd op vijf Friese stadsorgels. 

Zo’n tweehonderd bezoekers waren in de Leeuwarder Grote Kerk aanwezig bij de opening van de Bachestafette door Theo Jellema (hier aan het kistorgel)

Friese Orgelkrant 2018
De 32 pagina’s tellende jaaruitgave van Organum Frisicum bevat interviews en artikelen over onder andere Friese orgels en orgelbouwers. Het hart van de krant wordt gevormd door de uitgebreide concertagenda en informatie over de activiteiten van de stichting. De Friese Orgelkrant 2018 gratis verkrijgbaar op diverse (concert)locaties in Friesland of tegen vergoeding van verzendkosten te bestellen via www.organumfrisicum.frl of hier te bekijken.

Bekijk in volledig scherm

 

 

 

Lees ook
Bach-estafette LF2018: alle orgelwerken van Bach in 22 concerten

 

© 2018 fotografie Ad Fahner