Geen eerste prijs César Franck Concours 2013

De finale van het 14e Internationale César Franck Concours in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem leverde zaterdagmiddag 28 september geen eerste plaats op. Wel ging de tweede prijs naar de Nederlander Bert van Stam en werd de derde plaats gedeeld door de twee andere finalisten, Liene Andreta Kalnciema (Letland) en Ae Shell Nam (Korea).

Het concours stond dit jaar naast het werk van zijn naamgever ook in het teken van het oeuvre van Gaston Litaize. In samenwerking met de Association Gaston Litaize werd dan ook een speciale prijs uitgeloofd voor de beste interpretatie van een compositie van Litaize gedurende het hele concours. Die prijs, een geldbedrag van 1.000 euro, ging naar Gerben Budding.

De tweede prijs bestond uit een bedrag van 1.500 euro; de derde prijs uit een bedrag van 1.000 euro. Het publiek kreeg ook de kans zijn favoriet te bepalen: de publieksprijs van 500 euro ging naar Bert van Stam.

De jury van het 14e Internationale César Franck Concours bestond uit Guy Bovet, Olivier Latry en Ben van Oosten.

Foto (v.l.n.r.): Guy Bovet, Olivier Latry, Ae Shell Nam, Ben van Oosten, Bert van Stam en Liene Andreta Kalnciema

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Gerco Schaap

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.