Goes benoemt Arno van Wijk tot stadsorganist

Text Example

advertentieArno van Wijk is per 1 oktober 2012 benoemd tot stadsorganist van Goes. De benoeming door B&W van de Zuid-Bevelandse stad werd vandaag bekend gemaakt.

Van Wijk, die sinds 1 november 2009 als cantor-organist aan de Grote of Maria Magdalenakerk is verbonden, zal zich onder meer inzetten voor het promoten van de Zeeuwse orgelcultuur en in het bijzonder die van de stad Goes. Daarnaast gaat hij zich bezig houden met het organiseren van orgelconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote Kerk en het ontwikkelen van programma’s om kinderen meer bij het orgel te betrekken. Als stadsorganist zal Arno van Wijk zal het orgel bespelen bij officiële gelegenheden, met name in de Grote Kerk.

Arno van Wijk (*1972) studeerde orgel aan het Utrecht Conservatorium (DM en UM) en kerkelijk orgelspel aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirectie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie. Van Wijk was eersteprijswinnaar op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het NCRV-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).

In 2006 werd hij benoemd tot hoofdorganist van Grote of St. Maartenskerk te Zaltbommel na eerst tweede organist te zijn zijn geweest. In 2009 verruilde hij de orgelbank voor die van het Marcussen-orgel uit 1970 in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Zie ook

www.arnovanwijk.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl