Internationaal Schnitger Orgelconcours 2017 gewonnen door Minji Choi

Finalisten Schnitger Orgelconcours Alkmaar v.l.n.r. Thomas Kientz, Minji Choi, Martin Riccabona

De Zuid-Koreaanse Minji Choi mag het 12e Internationaal Schnitger Orgelconcours Alkmaar op haar naam schrijven. Vrijdag 16 juni behaalde zij in de Grote Sint-Laurenskerk niet alleen de eerste prijs van het concours, ze kreeg ook de publieksprijs.

Text Example

advertentieDe tweede prijs werd toegekend aan Martin Riccabona (Oostenrijk); Thomas Kientz (Frankrijk) kreeg de derde prijs. De jury bestond uit Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin, Maurizio Croci, Franz Danksagmüller, Miklós Spányi en David Titterington.

De drie finalisten speelden op het Van Covelens-orgel een van Sweelincks grote Fantasias. Op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel speelden een Bach-concerto naar keuze uit de reeks BWV 592 – 596.

De winnaars gaan elk met een geldprijs naar huis. Voor Choi is dat de Schnitger-prijs van € 5.000, voor tweedeprijswinnaar Riccabona de Flentrop-prijs van € 2.500, en voor Kientz de derde,  Johan Knibbe-prijs van € 1.000.

Het Internationaal Schnitger Orgelconcours, onderdeel van het Orgelfestival Holland, duurde van 9 tot en met 16 juni. Er deden deze editie twaalf deelnemers uit negen landen mee, waaronder drie Nederlanders.

 

Zie ook

Finalisten Schnitger Orgelconcours Alkmaar bekend
Zes deelnemers door naar tweede ronde Schnitger Concours Alkmaar

 

© 2017 foto Jan Zwart, Alkmaar