Internationaal Sweelinck Orgelconcours

transeptorgel oude kerk amsterdam

Van 24 t/m 26 september 2014 wordt in Amsterdam en Haarlem de 5e editie van het Internationaal Sweelinck Orgelconcours gehouden.

Text Example

advertentie 

Voorronde
Het concours staat open voor organisten die op 1 augustus 2014 de leeftijd van 45 jaar nog niet hebben bereikt. Kandidaten moeten uiterlijk 1 juni 2014 een mp3-opname van de volgende composites inzenden:

• Allein Gott in der Höh sei Ehr (J.P. Sweelinck)
• Liebster Jesu, wir sind hier BWV 731 (J.S. Bach)
• Praeludium in a BuxWv 153 (D. Buxtehude)

 

Concours
Uit alle inzendingen worden 8 deelnemers geselecteerd. Zij dienen tijdens het concours twee programma’s van elk 20 minuten uit te voeren op respectievelijk het Ahrend-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam (24 september) en het Müller-orgel van de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (26 september). Programma-eisen zijn binnenkort te vinden op de website van het concours.

 

Prijzen
De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 3.000 (1e prijs), € 2.000 (2e prijs) en € 1.000 (3e prijs).

 

Jury 

De voorrondejury bestaat uit Patrick Allen (VS), Kinoe Aota (Japan), Cristina García Banegas (Uruguay), Christophe Mantoux (Frankrijk), Andrea Marcon (Italië) en Kimberly Marshall (VS).

De concoursjury bestaat uit Cristina Garcìa Banegas (Uruguay), James David Christie (VS), Pieter van Dijk, Matteo Imbruno, Piet Kee, Ton Koopman, Anton Pauw en Theo Visser.

 

Website concours
http://www.organcompetitionsweelinck.nl

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem