Internationale compositiewedstrijd orgel Mafra (Portugal)

In 2017 vindt voor de tweede maal de internationale compositiewedstrijd voor orgel van Mafra plaats. Opdracht is het schrijven of bewerken van een compositie voor maar liefst zes orgels in de basiliek van het paleis van Mafra.

Text Example

advertentieDe zes orgels werden in de jaren 1806-1807 gebouwd door de belangrijkste orgelmakers van destijds: António Xavier Machado e Cerveira en Joaquim António Peres Fontanes. De instrumenten vormen een unieke set in de wereld, niet zozeer vanwege hun aantal maar omdat ze tegelijkertijd werden gebouwd met als doel om samen te klinken.

Categorieën
De wedstrijd is verdeeld in twee categorieën: enerzijds het schrijven van een originele compositie en anderzijds het bewerken van een bestaande compositie, beide voor zes orgels. De winnaar van elke categorie ontvangt een geldprijs en een diploma. Verder mogen de winnaars de première verzorgen van hun creaties, die ook in druk zal verschijnen.

Jury
De jury van deze tweede editie bestaat naast voorzitter Joris Verdin (België) uit Maurizio Corci (Italië), António Pinho Vargas (Portugal) en João Vaz (Portugal).

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk tot 28 februari 2017. Uiterlijk 60 dagen daarna worden de winnaars bekendgemaakt. De prijsuitreiking en de première van de winnende creaties zijn op donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag).

 

Meer informatie
Website Gemeente Mafra