Internationale Zomeracademie Alden Biesen 10 – 15 augustus

Van Peteghem-orgel Alden Biesen | © fotografie Gérard van Betlehem

Van 10 tot en met 15 augustus 2019 vindt in Alden Biesen (B) en omstreken weer een internationale zomeracademie plaats. De academie richt zich op organisten, koorzangers en barokinstrumentalisten.

Text Example

advertentieZowel professionals als muziekstudenten en ervaren amateurmusici kunnen aan het zesdaagse evenement deelnemen. Zij worden geschoold door een docentenkorps dat wordt bijgestaan door diverse coaches voor individuele training.

Orgelacademie
De orgelacademie maakt voor de masterclasses gebruik van instrumenten in Alden Biesen (Van Peteghem), Luik (Hocquet/Niehoff), Maastricht (Binvignat/Verschueren en Séverin), Sint-Truiden (Ancion) en Tongeren (Le Picard/Thomas).

Orgeldocenten zijn Hans Leenders, Luc Ponet, Arnoud van de Cauter en Marcel Verheggen. Naast masterclasses worden diverse workshops en lezingen geboden, onder andere over muzikale retoriek (Pierre-Alain Clerc) en lichaamsgewaarwording en -integratie aan het instrument (Arnoud van de Couter). De academie sluit af met een deelnemersconcert in de basiliek van Tongeren.

Deelname
Inschrijven voor de Internationale Zomeracademie kan tot 15 juli 2019. Deelname kost € 250 voor organisten en andere instrumentalisten, koordeelnemers betalen € 200. Overnachtingen en catering worden geboden voor € 350 (volpension) en € 225 (kamer en ontbijt).

Meer informatie
organum-aldenbiesen.be of zomeracademie@organum-aldenbiesen.be

 

© 2019 beeld Gérard van Betlehem