Internationale Zomeracademie Alden Biesen 11 – 15 augustus

Van Peteghem-orgel Alden Biesen | © fotografie Gérard van Betlehem

Van 11 tot en met 15 augustus 2018 vindt in Alden Biesen (B) en omstreken een internationale zomeracademie plaats. De academie richt zich op organisten, koorzangers (barok- en hedendaags repertoire) en instrumentalisten (barok).

Text Example

advertentieZowel professionals als muziekstudenten en ervaren amateurmusici kunnen aan het vijfdaagse evenement deelnemen. Zij werden geschoold door een internationaal docentencorps dat wordt bijgestaan door diverse coaches voor individuele training.

Orgelacademie
De orgelacademie maakt voor de masterclasses gebruik van instrumenten in Alden Biesen (Van Peteghem), Luik (Hocquet/Niehoff), Maastricht (Binvignat/Verschueren), Sint-Truiden (Ancion) en Tongeren (Le Picard/Thomas).

Orgeldocenten zijn Léon Berben voor muziek van Sweelinck tot Bach, James David Christie voor het orgeloeuvre van J.S. Bach, Luc Ponet voor Frans-klassieke orgelmuziek en muziek uit het Prinsbisdom Luik. Marcel Verheggen zal als gastdocent ingaan op 19e-eeuws Frans-Belgisch orgelrepertoire, Arnaud Van De Couter doet dat met orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden.

Concerten
Naast masterclasses worden diverse workshops, lezingen en docentenconcerten gegeven. De academie sluit af met een deelnemersconcert in de basiliek van Tongeren.

Deelname
Inschrijven voor de Internationale Zomeracademie kan nog tot 15 juli 2018. Deelname kost € 200 exclusief logies en ontbijt (€ 180 voor organisten).

Meer informatie
organum-aldenbiesen.be