Jacques van Oortmerssen overleden

Jacques van Oortmerssen

Zaterdag 21 november 2015 is organist Jacques van Oortmerssen onverwacht overleden.

Text Example

advertentieJacques van Oortmerssen werd in 1950 in Rotterdam geboren. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel bij André Verwoerd en piano bij Elly Salomé. Na zijn afstuderen vervolgde hij zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs, waar hem in 1976 de Prix d’Excellence werd toegekend.

In 1979 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1982 volgde hij Gustav Leonhardt op als titulair organist van de Waalse Kerk te Amsterdam. Beide functies vervulde hij tot aan de dag van vandaag.

Als concertgever en gastdocent reisde Van Oortmerssen de hele wereld over. Verder maakte hij talloze opnamen voor radio, televisie en toonaangevende internationale cd-labels.

Jacques van Oortmerssen is 65 jaar geworden.

 

Lees ook

10 vragen aan Jacques van Oortmerssen (27 april 2011)

 

 

 

© 2015 Beeld: Hester Doove

9 Comments

 1. Wij wensen de familie heel veel sterke toe en hopen dat God u de kracht zal geven dit verlies een plaats te kunnen geven.

 2. Mijn orgelhart weent… Jacques van Oortmerssen is dood.
  Als eerbetoon wil ik iedereen aanraden de youtube-filmpjes van Jacques vanuit de Dom in Mexico (live-opnamen uit 2005) te bekijken/beluisteren. Ik vind dit de beste opnamen die er van hem bestaan.
  Ik wens zijn familie en vrienden mijn oprechte deelneming.

 3. Gran Maestro lo recordaremos por siempre en sus excelentes interpretaciones ….. cuando yo era estudiante en el Amsterdam Conservatorium (1983/84) …. mis condolencias a sus familiares y amigos … un abrazo desde la Mitad del Mundo (Quito, Ecuador).

 4. Een zeer triest bericht. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

 5. Wij delen in het verdriet van de familie en de vele orgelvrienden bij het plotse afscheid van Jacques Van Oortmerssen, die ooit in Aalst te gast was en hier schitterend concerteerde!
  Hilde en Kristiaan Van Ingelgem

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.