Jamie de Goei viert 25-jarig organistenjubileum

Jamie de Goei organist

Op dinsdag 23 augustus viert Jamie de Goei dat hij 25 jaar kerkorganist is. Hij doet dat met een jubileumconcert op ‘zijn’ orgels in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch. 

Text Example

advertentieDe Goei speelde zijn eerste kerkdienst op 15-jarige leeftijd in de Hervormde Kerk van Wadenoijen (bij Tiel). Nadien speelde hij vrijwel wekelijks kerkdiensten in diverse Betuwse kerken, was van 2003-2012 cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen en is vanaf 2012 organist van de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch.

Het feestelijke concert op zowel het Strümphler– als Bätz-orgel zal bestaan uit bewerkingen van kerkliederen in diverse stijlen en loopt parallel aan de ontwikkeling die Jamie in de afgelopen 25 jaar doormaakte. Zo klinkt er onder meer muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, Cornelis de Wolf, Jan Zwart, Jacques van den Dool, Bert Matter en Reitze Smits. Achter elke bewerking of bewerkte melodie zit een persoonlijk verhaal dat zal worden toegelicht tijdens het concert. Ook zijn de verrichtingen van de organist te volgen via videoprojectie.

De toegang voor het concert dat deel uit maakt van de serie orgelconcerten in de zomer bedraagt 9 euro (inclusief kopje koffie/thee; kinderen tot en met 15 jaar gratis). Aanvang 20.00 uur.