Koninklijke onderscheiding voor Jaap Koelewijn

Text Example

advertentieVrijdagavond 23 augustus jl. is Jaap Koelewijn in de Grote Kerk te Breda benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voorafgaand aan het concert door Raul Prieto Ramirez speldde burgemeester Peter van der Velden hem de versierselen op.

Jaap Koelewijn (*1936) is al meer dan 40 jaar betrokken bij de organisatie van de orgelconcerten in de Grote Kerk van Breda.

Een en ander begon in de jaren ‘60 van de vorige eeuw, toen hij door de toenmalige orgelcommissie van de Hervormde Gemeente gevraagd werd om de techniek te verzorgen voor een radio-uitzending over de concerten in de Grote Kerk.

Koelewijn is tevens één van de oprichters van de Stichting Orgelconcerten Breda. Nog steeds is hij als vrijwilliger betrokken bij de concerten in de Grote Kerk, waar hij de opnames maakt van de concerten. Mede hierdoor kunnen de Grote Kerk en de Stichting Orgelconcerten beschikken over een groot archief met recente en historische opnamen van het Flentrop-orgel. Als stemhulp werkt Koelewijn elke vrijdagochtend mee bij het stemmen van het orgel.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Stichting Orgelconcerten Breda