Landelijke Orgel- en Samenzangdag VOGG in Utrechtse Jacobikerk

De zeventiende Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) vindt zaterdag 13 oktober 2018 plaats in de Jacobikerk te Utrecht. Met als thema ‘Psalmen door de eeuwen heen’ is er rond het Garrels/Meere-orgel een dagvullend programma met samenzang, improvisatie en literatuurspel.

Text Example

advertentieZoals ieder jaar zullen twee organisten aan de dag meewerken. Dit jaar zijn dat Jacobi-organist Gerrit Christiaan de Gier en Gerard de Wit, onder meer artistiek leider van Dutch Baroque. Daarnaast wordt medewerking verleend door blokfluitiste Johanneke de Wit en RD-muziekredacteur Jaco van der Knijff.

Tijdens de dag wordt ook een nieuwe VOGG-bundel met psalmbewerkingen gepresenteerd. Hierin zijn onder meer twee nog niet eerder gepubliceerde psalmbewerkingen van Nico van de Hooven (1933-1991) opgenomen. Verder is er muziek voor orgel en blokfluit, vierhandig orgelspel en wordt met de aanwezigen een meerstemmige psalmzetting van Claude le Jeune (ca. 1530-1600) ingestudeerd.

Het ochtendprogramma begin om 10.30 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. In de pauze krijgen kinderen de gelegenheid het Garrels/Meere-orgel te spelen. De orgel- en samenzangdag is gratis toegankelijk.

 

© 2018 fotografie Gérard van Betlehem