Laurens de Man wint International Martini Organ Competition Groningen

Laurens de Man is de winnaar van de International Martini Organ Competition Groningen 2017. De Russische Liobov Nosova en de Koreaanse Marie Hyoju Ahn kwamen als tweede en derde uit de finale die vrijdagavond 11 augustus plaatsvond in de Martinikerk in Groningen. De publieksprijs ging eveneens naar De Man.

Text Example

advertentieDe drie finalisten speelden naast keuzewerken van Bach ook vrij Noord-Duits repertoire. Hun prestaties werden beoordeeld door de jury bestaande uit Theo Jellema, Jon Laukvik, Poalo Crivellaro, Masaaki Suzuki, Christophe Mantoux en Daniel Zaretsky.

De International Martini Organ Competition Groningen werd dit jaar voor het eerst gehouden Het concours rond drie Schnitger-orgels in de stad Groningen ging 3 augustus van start met twaalf deelnemers uit zeven landen, waaronder vier Nederlanders. De organisatie was in handen van de Stichting Martinikerk Groningen, het Prins Claus Conservatorium en het Peter de Grote Festival.

De eerste ronde vond plaats in zowel de Pelstergasthuiskerk als de Martinikerk. Afgelopen dinsdag werd de tweede ronde gespeeld in de Der Aa-kerk waar de zes overgebleven deelnemers onder andere een speciaal voor het concours geschreven compositie van Jan Welmers speelden. De prijs voor de beste uitvoering van dit werk ging overigens ook naar Laurens de Man.

De finalisten gaan naar huis met geldprijzen van 5.000, 3.000 en 2.000 euro voor respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. Daarnaast krijgen de prijswinnaars uitnodigingen voor het geven van orgelconcerten in Nederland.

Lees meer

© 2017 beeld ORGELNIEUWS