Mannes Hofsink nieuwe cantor-organist Nieuwe Kerk Groningen

Mannes Hofsink wordt de nieuwe cantor-organist van de Nieuwe Kerk te Groningen. Dat heeft de kerkenraad van de Nieuwe Kerk vandaag bekendgemaakt.De Meppeler organist is per 1 september 2019 benoemd in zijn nieuwe functie.

Text Example

advertentieHofsinks ‘unanieme’ benoeming volgt na een sollicitatieprocedure die in het voorjaar 2019 werd gestart. Hij gaat ongeveer 33 diensten per jaar begeleiden en leiding geven aan de Cantorij van de Nieuwe Kerk tijdens ongeveer twaalf diensten waaraan het koor haar medewerking verleent.

Mannes Hofsink (*1981) studeerde 1e fase orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan het conservatorium Enschede en 2e fase orgel bij Cor Ardesch en Gijs van Schoonhoven aan de Messiaen Academy. Koordirectie volgde hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Louis Buskens. Daarna studeerde hij bij Toon Hagen (improvisatie en interpretatie) en Hayo Boerema.

Sinds 2003 is Hofsink als cantor-organist van Grote of Mariakerk verbonden aan de Protestantse Gemeente Meppel. Op zondag 6 oktober 2019 zal hij daar afscheid nemen. Hofsink blijft nog gevestigd in Meppel waar hij ook stadsbeiaardier is.

 

© 2019 beeld Karin Rozeboom Fotografie

 

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.