Margreeth Chr. de Jong – Psalmbewerkingen voor orgel III + IV

In de serie ‘Psalmbewerkingen voor orgel’ van de Middelburgse organiste Margreeth de Jong zijn nu de delen III en IV verschenen.

De serie ging in 2017 van start, eind vorig jaar kwam deel II uit. In elk deel worden tien Psalmen in chronologische volgorde bewerkt. De Jong heeft daarbij vooral de zondagse praktijk op het oog: geen ellenlange voorspelen (hooguit drie pagina’s), een geen al te hoge moeilijkheidsgraad. Bij elke psalm zijn twee voorspelen gemaakt, één met pedaal en één manualiter.

Van het overgrote deel van de voorspelen heeft Margreeth de Jong opnamen gemaakt waarvoor zij virtueel door Europa is getrokken. Ze zijn te vinden op haar SoundCloud-kanaal.

 


Margaretha Christina de Jong

Psalmbewerkingen voor orgel

III – Psalmen 21-30, opus 93
IV – Psalmen 31-40, opus 94

Edita AlmaRes, Middelburg – 33 pagina’s per deel, geniet, prijs € 19,00 per deel

Notenvoorbeelden, geluidsfragmenten en bestelling via margreethdejong.nl

 

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.