Masterclass Wolfgang Zerer en Edoardo Bellotti in Martinikerk Groningen

De organisten Wolfgang Zerer en Edoardo Bellotti geven zaterdag 15 oktober een masterclass op het orgel van de Martinikerk te Groningen. De openbare lessen maken deel uit van het Schnitgerfestival dat in dat weekend plaatsvindt.

Text Example

advertentieDe masterclass is bedoeld voor vakorganisten, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs. Aan het Schnitger-orgel van de Martinikerk krijgen zij zo de kans hun vaardigheden en kennis uit te breiden. De meesterklas duurt van 9.00 tot 13.00 uur. Actieve deelname kost € 25, luisteraars hebben vrije toegang. Aanmelden kan tot 10 oktober 2016 via info@schnitgerfestival.nl

De beide professoren (Bellotti aan de Eastman School of Music in Rochester (VS) en Zerer in Hamburg en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen) zullen beiden ook concerteren tijdens het festival.

Het Schnitgerfestival Groningen duurt van 13 tot en met 16 oktober en speelt zich af rond de drie Schnitger-orgels die de stad Groningen rijk is. Het festival beleeft dit jaar zijn vierde editie.