Matthias Havinga neemt afscheid van Ronde Lutherse Kerk Amsterdam

Matthias Havinga aan het Bätz-orgel van de Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam | beeld still YouTube

Twaalf en een half jaar was Matthias Havinga organist-titulair van het Bätz-orgel in de Ronde Lutherse Kerk of Koepelkerk in Amsterdam. Zondag 25 juni neemt hij afscheid met een concert.

Text Example

advertentieHavinga was sinds 1 december 2010 organist en beheerder van het orgel in de ‘Ronde Lutherse’. De koepelkerk is al jaren in gebruik als hotel, maar nog steeds eigendom van de Evangelisch-Lutherse Gemeente van Amsterdam. Na de restauratie van het orgel in 2014 organiseerde Havinga er, samen met zijn lutherse collega Christiaan de Vries, enkele malen per jaar orgelconcerten onder de noemer ‘Koepelkerkconcerten’.

‘Te grote drukte’

Havinga stopt ‘wegens al te grote drukte’, zoals hij zijn aanstaande vertrek begin vorige maand op Facebook motiveerde. Havinga is momenteel ook organist van de Oudekerkgemeente in Amsterdam en docent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, sinds 2017 als hoofdvakdocent. Daarnaast treedt hij op als concertorganist in binnen- en buitenland. Havinga’s taken in de Ronde Lutherse Kerk worden voortgezet door Christiaan de Vries.

Afscheidsconcert

Matthias Havinga neemt zondagmiddag 25 juni afscheid met een concert op het Bätz-orgel in de Ronde Lutherse Kerk aan het Kattengat. Op het programma staat Liszt (Weinen, Klagen), Vierne (Scherzo, Adagio en Final uit Symphonie Nr. 3), Bach (g-Moll BWV 542 en An Wasserflüßen Babylon) en Winter (Estampie en Pavan uit Suite ‘Leeftocht’).

Toegang tot het concert is gratis. Plaatsen kunnen vooraf worden gereserveerd via klassiekemuziek.nl