Matthias Havinga hoofdvakdocent orgel Amsterdams Conservatorium

Matthias Havinga is benoemd tot hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam. Dat maakte de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten vandaag bekend.

Text Example

advertentieHavinga was al sinds 2015 als assistent verbonden aan de orgelvakgroep en zal per direct de taken als hoofdvakdocent op zich nemen. Hij vervult daarmee de vacature die was ontstaan na het overlijden van Jacques van Oortmerssen in november 2015. Begin dit jaar is het Conservatorium van Amsterdam actief gaan werven voor de functie. De orgelafdeling staat onder leiding van hoofdvakdocent Pieter van Dijk.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Havinga won diverse internationale orgelconcoursen en bracht een enkele cd’s uit. Hij is een veelgevraagd solist, continuospeler en pianobegeleider bij koren en orkesten. 

Matthias Havinga is organist-titulaire van het Bätz-orgel in de Ronde Lutherse Kerk en organist van de Oude Kerk gemeente te Amsterdam.