Matthias Havinga wordt kerkorganist Oude Kerk Amsterdam

Matthias Havinga Photo: Marco Borggreve
Met ingang van begin 2016 wordt Matthias Havinga de nieuwe kerkorganist van de Oude of Sint Nicolaaskerk te Amsterdam. Dat werd vandaag bekend gemaakt. Hij volgt Jacob Lekkerkerker op, die de functie sinds eind 2007 bekleedde. Jacob Lekkerkerker blijft – naast Matteo Imbruno – als organist van de Stichting de Oude Kerk aan de orgels verbonden.

Matthias Havinga (1983) is als kerkmusicus werkzaam voor de Evangelisch-Lutherse Lutherse Gemeente Amsterdam. In die functie werkte hij voor de Augustanakerk te Bos en Lommer, de Oude Lutherse Kerk op het Spui en De Nieuwe Stad in Amsterdam Zuidoost. Daarnaast is hij organist van de Ronde Lutherse Kerk aan het Singel, waar hij de Koepelkerkconcerten verzorgt. Havinga is internationaal actief als concertorganist en sinds dit seizoen assistent-hoofdvakdocent orgel aan Conservatorium van Amsterdam.

Als organist van de Oudekerkgemeente zal Matthias Havinga de orgels van de oudste kerk van Amsterdam bespelen tijdens de zondagse kerkdiensten (11 en 18 uur) en samen met de cantor zorg dragen voor de muzikale vormgeving van de vieringen in de binnenstadskerk.

 

© 2015 fotografie Marco Borggreve

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.