Nieuwe docenten voor orgelafdeling Amsterdams Conservatorium

conservatorium van amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam gaat het nieuwe studiejaar in met een viertal nieuwe docenten. De vakgroep, onder leiding van Jacques van Oortmerssen en Pieter van Dijk, heeft per 1 september 2015 gastdocent Louis Robilliard en drie vast medewerkers Miklos Spányi, Gerben Gritter en Matthias Havinga aan zich verbonden.    

Louis Robilliard uit Lyon is tijdens het studiejaar 2015-2016 gastdocent voor het Franse repertoire uit de negentiende en twintigste eeuw. De Fransman geniet een wereldwijde reputatie op dit terrein en is organist van het Cavaillé-Coll-orgel van de St. François de Sales in Lyon.

De Hongaarse toetsenist Miklos Spányi gaat maandelijks een groepsles improvisatie verzorgen. Spányi is docent improvisatie bij de Oude Muziekafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Spányi is thuis op diverse historische toetsinstrumenten en is gespecialiseerd in het werk van C.Ph.E. Bach.

Gerben Gritter, organist, musicoloog en theoriedocent aan het Conservatorium van Amsterdam en gepromoveerd op de orgelbouwer Christian Müller, gaat de lessen orgelbouw geven.

Matthias Havinga, vaste bespeler van het Bätz-orgel van de Ronde Lutherse kerk, is benoemd als assistent voor het hoofdvak orgel. Havinga heeft een uitgebreide concertpraktijk met een breed repertoire.

 

Zie ook

 

 

Foto: Conservatorium van Amsterdam

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.