Mense Ruiter Orgelmakers en Van Rossum Orgelbouw gaan intensief partnerschap aan

Mense Ruiter Orgelmakers en Van Rossum Orgelbouw zijn per 1 oktober dit jaar een intensieve samenwerking aangegaan. De twee firma’s hebben het partnerschap vandaag in een gezamenlijk bericht bekendgemaakt.

Text Example

advertentieMense Ruiter Orgelmakers bestaat sinds 1931. In 2020 is het bedrijf door Sander Booij overgenomen van Dolf Tamminga. Het bedrijf is gevestigd in het Groningse Ten Post.

Van Rossum Orgelbouw is in 1990 opgericht door orgel- en klavecimbelmaker Hans van Rossum. In 2019 is het bedrijf overgenomen door Gerrit de Jong, die daar in 2005 in dienst kwam. De orgelmakerij opereert vanuit het Noord-Brabantse Wijk en Aalburg.

De beide orgelmakerijen zullen onder leiding van generatiegenoten Booij (1986) en De Jong (1988) in eerste instantie nog zelfstandig opereren. ‘Bestaande klanten zullen op de vertrouwde manier worden bediend. Ook vriendschappelijke samenwerking met andere orgelmakers zal blijven bestaan. Daarnaast kunnen we een beroep blijven doen op de kennis en ervaring van Dolf Tamminga en Hans van Rossum.’

Het eerste project waarbij beide orgelmakerijen nauw samenwerken is de nieuwbouw van het orgel (21/IIP) in de Koepelkerk te Renswoude onder eindverantwoordelijkheid van Mense Ruiter Orgelmakers. In de toekomst zal het partnerschap ‘nog meer zichtbaar worden’, zo laten de orgelmakers weten.