Met VOGG naar Grote Kerk Vollenhove

orgel grote kerk vollenhove

Op zaterdag 7 maart organiseert de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een excursie naar het Apollonius Bosch-orgel in de Grote Kerk te Vollenhove.

 

De excursie begint om 14.00 uur. Het 25 stemmen tellende orgel uit 1686 – waaraan F.C. Schnitger in 1720 nog werkte en dat door Van Loo in 1860 werd uitgebreid met zelfstandig pedaal – is die middag door de deelnemers ruimschoots te bespelen.

 

Deelname aan de excursie staat niet alleen open voor VOGG-leden, ook niet-leden zijn welkom in de Grote Kerk die is gelegen aan het Kerkplein 4 te Vollenhove.

 

© 2015 fotografie Gérard van Betlehem

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.