Nieuwe uitgave over het Garrels-orgel van Purmerend

boek het garrels-orgel van purmerend

In september 2017 werd een nieuwe uitgave over het Garrels-orgel in de Nicolaaskerk te Purmerend gepresenteerd. Het 76 pagina’s tellende boekje bevat een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van het in 2003 gerestaureerde instrument, geactualiseerd en aangevuld met informatie over het kerkgebouw en de twee andere historische orgels die zich daarin bevinden.

Text Example

advertentieOver het Purmerendse Garrels-orgel verscheen bij de Walburg Pers in 2007 al eens het boek ‘Barok in het Noorderkwartier’. Naast deze uitgave van 264 pagina’s, uitgebracht in de serie Nederlandse Orgelmonografieën en nog steeds verkrijgbaar, bleek er ook behoefte aan een meer beknopte uitgave over het instrument uit 1742.

Dat resulteerde in deze nieuwe publicatie van 76 pagina’s, geïllustreerd met 36 afbeeldingen. Een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van het Garrels-orgel van de hand organist en organoloog Jan Jongepier uit 2003 vormt het hart van het boek. Dit artikel werd nu aangevuld en geactualiseerd. Behalve het Garrels-orgel worden ook het Witte-orgel en het Bätz-kabinetorgel in de Nicolaaskerk beschreven. De nieuwe publicatie bevat tevens informatie over het kerkgebouw zelf en de geschiedenis van de katholieken in Purmerend die de voormalige hervormde kerk sinds 1989 in gebruik hebben.

Het boek is een uitgave van de Stichting Garrelsorgel Purmerend. Redactie werd verzorgd door Jan Albert Jong, Bob Muller en Peter van Voorst.

 


Het Garrels-orgel van Purmerend

red. Jan Albert Jong, Bob Muller en Peter van Voorst

Uitgave: Stichting Garrelsorgel Purmerend, 2017
Pagina’s: 76
Prijs: € 7,50 / € 11,00 inclusief verzendkosten

Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@garrelsorgelpurmerend.nl onder vermelding van naam en adres. U ontvangt daarna bericht ter bevestiging inclusief de kosten (en eventuele verzendkosten). Zodra het betreffende bedrag is overgemaakt, wordt het bestelde toegezonden.