Open Orgeldag in kathedraal Roermond

nieuwe klavieren orgel kathedraal roermond

De restauratie van het historische orgel in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is vorig jaar september begonnen. Op zaterdag 28 november is er tussen 14.00 uur en 16.30 uur gelegenheid om een indruk te krijgen van de voortgang van het werk.

Text Example

advertentieNa de demontage van het binnenwerk zijn alle opnieuw te gebruiken onderdelen geïnventariseerd en in tekening gebracht. Als onderdeel van de eerste fase die nu is afgerond, werd ook de wand achter het orgel geplaatst. Inmiddels is een begin gemaakt met de tweede fase. De nieuwe draagconstructie voor het instrument is begin deze maand in de orgelkas ingebouwd. Daarnaast wordt gewerkt aan de diverse nieuwe onderdelen voor het bovenwerk.

 

3D-impressie van het orgel in de Kathedraal van Roermond
3D-impressie van het orgel in de Kathedraal van Roermond

 

3D-impressie
Tijdens de Open Orgeldag krijgen bezoekers niet alleen een indruk van de vorderingen op locatie, maar is er ook een presentatie met foto’s en tekeningen van de onderdelen te zien, die op dit moment bij Verschueren Orgelbouw in bewerking zijn. Verder is er een 3D-impressie van de opbouw van het binnenwerk. Zowel projectleider van de renovatie, Jac Wijnands, als orgeldeskundigen en medewerkers van de orgelmaker zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven.

 

Zie ook
Roermond krijgt vernieuwd kathedraalorgel

 

 

© 2015 beeld Verschueren Orgelbouw