Organist André de Jager (59) overleden

Organist en componist André de Jager is woensdag 8 februari op 59-jarige leeftijd overleden na een ernstige ziekte. De Jager was organist van de Bethlehemkerk in Papendrecht waar hij ook stadsorganist was. Daarnaast trad hij op als concertorganist en koorbegeleider.

Text Example

advertentieDe Jager studeerde orgel bij onder anderen Jan Bonefaas, Ben van Oosten en Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin. In 1979 en 1980 won hij het Nationaal Orgelconcours in Elburg. Vanaf 1976 gaf hij concerten in binnen- en buitenland en trad hij op als koorbegeleider.

In 1980 werd André de Jager benoemd tot organist van de Bethlehemkerk in Papendrecht. Ook was hij organist van de Gereformeerde Kerk te Sliedrecht.

Van zijn spel verschenen meerdere opnamen op radio, tv en cd. Niet alleen daaruit sprak zijn voorliefde voor Frans-romantisch repertoire, ook in zijn eigen composities was die invloed merkbaar. Zo schreef hij onder meer vijf orgelsymfonieën, vier Chorals, 24 Pièces en forme libre, een Triptyque Symphonique (2022) en een Fantasie over BACH (2022).

In 2007 ontving hij de bronzen medaille van de Société Académique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres, in 2014 gevolgd door de zilveren medaille. Bij zijn 25-jarig jubileum als organist van de Bethlehemkerk werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij zijn veertigjarig jubileum als organist werd hij benoemd tot stadsorganist van Papendrecht.

1 Comment

  1. Verschrikkelijk, wat een verdriet en of we er nog niet genoeg van hebben. Sterkte familie, looft God looft Zijn naam alom !!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.