Orgelfestival Haarlem start 13 juli met een orgeldag en een wereldpremière

Op zaterdag 13 juli gaat het 55e Internationaal Orgelfestival Haarlem van start met een Orgeldag in de binnenstad. ’s Avonds vindt het openingsconcert in de Grote of Sint-Bavokerk plaatst met de wereldpremière van A Child of Books van de Belgische componist Bart Verheyen.

Text Example

advertentieHet Orgelfestival Haarlem duurt tot en met 27 juli en biedt een uitgebreid programma. Een hoogtepunt is het Internationaal Improvisatieconcours op 15, 17 en 19 juli. Daarnaast is er een Zomeracademie voor organisten en een publieksprogramma met diverse concerten.

Orgeldag

De Orgeldag ‘Heel Haarlem Orgelt‘ op zaterdag 13 juli markeert het begin van het festival. Van 10.15 tot 17.00 uur zijn er routes langs zeven orgels in de binnenstad van Haarlem.

De dag begint om 10.30 uur in de Grote Zaal van de PHIL, waar Jeroen Koopman het Cavaillé-Coll-orgel zal bespelen. De zaal opent om 10.15 uur. Van 11.30 tot 16.00 uur zijn er twee routes langs de Lutherse Kerk, Waalse Kerk, Sint-Josephkerk, Nieuwe Kerk en de Doopsgezinde Kerk, met telkens concerten van een half uur.

Het afsluitende concert van de Orgeldag vindt plaats van 16.30 tot 17.00 uur in de Grote of Sint-Bavokerk, verzorgd door Anton Pauw. Toegang voor de Orgeldag is gratis.

Openingsconcert

’s Avonds volgt het officiële openingsconcert van het festival in de Grote of Sint-Bavokerk. De wereldpremière van A Child of Books van Bart Verheyen, geïnspireerd door het gelijknamige kinderboek van Oliver Jeffers en Sam Winston, zal worden uitgevoerd. 

Laurens de Man, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, zal het Müller-orgel bespelen. Daarnaast zullen een jeugdkoor, een gemengd koor en een bijzonder kinderkoor onder leiding van László Nemes aan het concert meewerken.

Kaarten voor het openingsconcert kosten € 17,50

Festivalprogramma

Meer informatie over de orgeldag, het openingsconcert en het de verdere festivalprogrammering is te vinden op organfestival.nl.