Orgelfietstocht in Friesland op 31 juli

orgel godeharduskerk marrum
Hillebrand-orgel Godeharduskerk te Marrum | © foto Stef Tuinstra (2010)

Op zaterdagmiddag 31 juli organiseert Stichting Organum Frisicum de jaarlijkse Orgelfietstocht in Friesland. Deze keer worden drie kerken en evenzoveel orgels in het noorden van de provincie aangedaan.

Text Example

advertentieIn de Sint Maartenskerk in Hallum wordt een orgel van Albertus van Gruisen (26/IIP) bezocht; in de Godeharduskerk te Marrum staat het Hillebrand/Lohmann-orgel (19/IIP) uit 1831/1833 op het programma. Het derde orgel van de tocht is het Adema/Verschueren-orgel – waaraan onlangs nog groot onderhoud is gepleegd – in de Sint Martinuskerk te Ferwert. Jochem Schuurman en Peter van der Zwaag bespelen de orgels.

Twee groepen

De Orgelfietstocht begint om 13.30 uur. Vanwege coronamaatregelen worden de deelnemers in twee groepen van maximaal 50 personen verdeeld. Een groep start in Hallum en vervolgt de route via Marrum naar Ferwert. Een tweede groep begint in Marrum om via Ferwert in Hallum te eindigen. De tocht is ook per auto af te leggen.

Aanmelden

Om het maximale aantal deelnemers niet te overschrijden is opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan per mail bij de heer Jan van de Meer via jjvdmeer@hetnet.nl, onder vermelding van het dorp waar u bij voorkeur wilt starten.

Deelname is gratis. Wel is er een collecte na afloop.