Orgelmaker William Drake (70) overleden

De Engelse orgelmaker William Drake is zaterdag 11 januari op 70-jarige leeftijd overleden. Drake was vooral bekend als restaurator van historische orgels en van zijn nieuwe orgels in historiserende stijl.

Text Example

advertentie 

William Drake startte zijn orgelmakerij in 1974 als onderdeel van het John Loosemoore Centrum voor Orgel en Oude Muziek, een onderwijsinstelling waar naast orgelonderricht ook onderwijs in orgelhistorie en orgelbouw werd gegeven. De orgelmakerij bood daarin ruimte voor praktijkonderwijs. In 1988 werd het onderwijs beëindigd en ging de orgelmakerij zelfstandig verder.

 

Buckingham Palace

William Drake bouwde voornamelijk in historiserende stijl, waarbij de Engels orgelbouw van de 18e en 19e eeuw als voorbeeld diende. Zijn orgels zijn te vinden op prestigieuze locaties als de crypte van St. Paul’s Cathedral in Londen en de kapel van St. Mary Undercroft in het Britse parlementsgebouw in Westminster. Daarnaast restaureerde hij historische instrumenten in onder meer de balzaal van Buckingham Palace (1818/1855), de kapel van Lulworth Castle (1780/1785) en St. Anne, Limehouse, Londen (1851).

 

Voortgezet

Het bedrijf in Buckfastleigh in het graafschap Devon wordt voortgezet door Geert Noppers en Joost de Boer die sinds respectievelijk 1981 en 1989 bij de orgelmakerij werkzaam zijn.

 

Zie ook

www.williamdrake.co.uk